Yerli Esmer Susam
Genel Bilgilendirme:
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova havzasında coğrafi işarete sahip olan Türkiye'nin en kaliteli susamı geleneksel yöntemlerle üretiliyor. Bölgede esen ve yörede Deli Memet" adı verilen rüzgar sayesinde susamın özgün bir aroması vardır ve yağ oranının yüksek olmasından dolayı özellikle Japonlar tarafından tercih edilmektedir. Bu havza özellikle Japonya, Çin ve Yunanistan’ın üretim sahası diyebiliriz.
Biz nasıl ürettik?
Hasat hala daha geleneksel yöntemler ile yapılmaktadır. Toplanan susamlar desteler halinde yerde bekletilip daha sonra kümeler halinde kurutuluyor. Sopalarla vurularak dökülen susam, eleklerden geçirilerek temizlenip paketleniyor. Rengi bizim marketlerden alışmış olduğumuz beyaz renkten farklı esmer susamdır, herhangi bir kavurma işlemi yapılmamıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.