Yerli Tarım Kuşkonmaz 300grm
FOLİK ASİT ZENGİNİ
Hamileler, emziren anneler ve gebelik planlayan anne adayları bolca yemeli!
Anne ve anne adaylarının kuşkonmazı öğünlerinizden eksik etmemesi tavsiye ediliyor. Kuşkonmazın da bol miktarda içerdiği folat, hücrelerin düzgün bölünmesi için gereklidir. Folat desteği fetüsün sinir sistemi hücrelerinin düzgün bölünmesinde destek olur. Hamilelikte folat tüketimine en büyük yardımcınız, folik asitin doğal kaynağı olan bu kıymetli sebze olacaktır!
Süt üretimini uyardığı için emziren anneler için de oldukça faydalı bir besindir.
KALORİSİ ÇOK DÜŞÜK!
Hem çok besleyici, tok tutar; hem de çok hafif.
100G kuşkonmaz, sadece 23 kalori enerji içerir.
LİF DEPOSU
Çok lifli bir sebze olan kuşkonmazın düzenli tüketimi, bağırsak hareketliliğini arttırır, tüm sindirim sisteminizi temizler.
Tazeliğini Nasıl Korumalı?
Kuşkonmazın kütür kütür tazeliğini daha uzun süre muhafaza edebilmek için iki önerim var:
Az su dolu bir kap içinde ve buzdolabında
3-4 cm derinlikte su koyduğunuz kaba, kuşkonmazı dik olarak yerleştirip (bir çiçek demeti gibi), buzdolabında saklayın. Mızrak şeklindeki uçlarının ıslanmasına izin vermeyin. Bu şekilde en az 10 gün tazeliğini koruyabilirsiniz.
Dondurabilirsiniz
Daha uzun saklamak için, kuşkonmazı dondurabilirsiniz. Temizliğini yaptıktan sonra kaynar suda en fazla 1,5-2 dakika ön haşlama yapıp buzlu soğuk suda şoklayın. Ardından buzdolabı poşeti içinde dondurabilirsiniz.
Fazla Bekletmeyin!
Taze kuşkonmazı pişirmeden önce en alttaki 2-4cm sert kısmı atmayı, dışı lifli ise alt yarısını soymayı unutmayın!
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.
Ortalama Değerlendirme »
