Andız ağacı, ülkemizin güney bölgelerinin yanı sıra dünyadada Batı Suriye, Lübnan, Yunanistan gibi akdeniz ülkelerinde yüksek rakımlı kayalıklarda yetişir. Ülkemiz Adana bölgesinde kozalaklarından acımsı bir tadı olan andızın pekmezi yapılır. Andız pekmezinin diğer adı enek pekmezidir Andız ağacı veya andız olarak adlandırılan bu bitki uzun boylu ve konikdir. Andız kışın yapraklarını dökmeyen bir ardıç türüdür. Ülkemizde pekmezi oldukça sevilerek tüketilmektedir.Andız Pekmezi Ülkemizin İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya şehirleri başta olmak üzere hemen her yerinden istenmektesir.
Günlük Alım Dozu: Aşırıya kaçmadan günde bir kaç kaşık tüketilebilir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.