Güzel Gıda Çiğ Karabuğday Unu 350 gr
Güzel Gıda Çiğ Karabuğday Unu 350 gr

Güzel Gıda Çiğ Karabuğday Unu 350 g

Fiyat : ₺221,00(KDV Dahil)

Çiğ Karabuğday Unu 350 Gr Nasıl Üretilir
Kullanımı inanılmaz eğlenceli olan Çiğ Karabuğday Unumuz, özenle seçilen ve kavrulmamış karabuğday tanelerinin, önce sorteks makinalarından geçirilerek ayıklanır ve cılız taneler çıkarılır, akabinde soyma ve sterilizasyondan geçirilen ürünlerimiz glütensiz değirmenlerimizde çekilerek sizlere sağlıklı cam ambalajda sofranıza kadar gelir. Ürünlerimizin ambalajını kullandıktan sonra tekrar tekrar kullanabilir veya geri dönüşüme verebilirsiniz.

:

Çiğ Karabuğday Unu 350 Gr Güzel Ada Gıda
Çiğ karabuğday Unu 350 g ürünümüzün içeriği sadece çiğ karabuğdaydan oluşması ve glüten içermemesi ile ayrışmaktadır. Halihazırda pek çok tahıl grubundan alışık olduğumuz ve yaygın olarak görülen “Glüten” çoğumuzda, şişkinlik, intolerans veya hastalık sebebi olduğunu biliyoruz. Özellikle çiğ karabuğday dan üretilen ürünümüzün tadı ve yemeklerinizde bırakacağı esansa çok şaşıracak ve kavrulmuş Greçka ile çok farklı olduğunu göreceksiniz. Saf, katkısız ve glutensiz olan ürünümüzün orijinal ismi “Raw Buckwheat Flour” olarak geçmektedir.

Menşei: Türkiye

Ürün Durumu: Yeni

TETT:04.2023

Net Miktar: 350 g

besin değerleri    100 gr    %BRD %RDA
enerji kcal    334    16,70
toplam yağ (gram)    3,15    4,50
doymuş yağ ( gram)    0,68    3,40
karbonhidrat (gram)    70,98    27,30
şeker (gram)    2,4    2,67
protein (gram)    12,65    25,30
Lif ( gram)    9,72    38,88
Tuz    0,1    1,67
Daha fazlası ve tariflerimiz için tıklayınız

Çiğ Karabuğday Unu Nedir
Çiğ Karabuğday Unu; Meyve tohumu olarak bilinen fakat çimlerde yetişmeyen tohumlar arasında yer alan karabuğdayın, işlenerek kavrulmadan un haline gelmesidir. Karabuğday Unu’nun kavrulmamış olması hamurun mayalanmasını kolaylaştıracaktır. Karabuğday; isminden farklı olarak bir buğday türü değildir. Bundan dolayı glütensizdir. Yüksek lif ve protein değerlerine sahip kuvvetli bir undur.

Neden Güzel Ada Gıda Çiğ Karabuğday Unu
Ürünlerimiz arasında yer alan Çiğ Karabuğday Unumuz, katkı maddesi ve glüten bulaşması yerli bir üründür. Yerli üretimi olan Çiğ Karabuğday unu sadece verimli topraklarımızda yetişen karabuğdaydan oluşmuştur. Kavrulmuş karabuğdayın kendine has acı ve baskın kokusu vardır, fakat çiğ karabuğday unun farkı kokusunun yumuşak ve çok farklı olmasıdır.

Aynı zamanda çiğ bir tohumdan elde edilmesi besin değerlerine yansıyan ürünümüz hamurlu tariflerde çok güzel sonuç alınan kullanımı nispi olarak diğer glütensiz unlardan daha kolay bir undur.

Çiğ Karabuğday Unu 350 Gr Nasıl Üretilir
Kullanımı inanılmaz eğlenceli olan Çiğ Karabuğday Unumuz, özenle seçilen ve kavrulmamış karabuğday tanelerinin, önce sorteks makinalarından geçirilerek ayıklanır ve cılız taneler çıkarılır, akabinde soyma ve sterilizasyondan geçirilen ürünlerimiz glütensiz değirmenlerimizde çekilerek sizlere sağlıklı cam ambalajda sofranıza kadar gelir. Ürünlerimizin ambalajını kullandıktan sonra tekrar tekrar kullanabilir veya geri dönüşüme verebilirsiniz.

Çiğ Karabuğday Unu Nasıl Kullanılır
Karabuğday kullanım açısından tahıl grubunda gibi yer alır.  Daha yaygın olarak kuzey ülkelerinde ve Sovyetlerde kullanılan bu ürün, doğası gereği glüten içermez. Bizler ise çapraz bulaşmaların önüne geçerek son derece dikkatli bir şekilde kavurmadan ve yerli ürünleri kullanarak size sunuyoruz. İçeriğinde birçok mineral ve besin barındıran bu güzel ürünümüzün kullanımı ise çok basit;

Çeşitli ekmek yapımında
Glutensiz kek ve Pasta yapımında
Hamur işlerinde
Bisküvi ve kurabiye yaparak
Çiğ Karabuğday Unu 350 Gr Kimler Kullanabilir
Çölyak Hastaları
Çölyaksız gluten duyarlılığı olan kişiler
Buğdaya alerjisi olanlar
Yulafa alerjisi olanlar
Eliminasyon diyeti yapanlar
Ketojenik diyet yapanlar
Paleo diyet yapanlar
Veganlar
Vejeteryanlar
Helal gıda tüketicileri
Kosher gıda tüketicileri
Çiğ Karabuğday Unu ile neler yapılabilir
Sağlıklı beslenme ve yaşam günümüzde önemli bir yer almaktadır. Hepimiz yediklerimizin sağlıklı ve doğal olmasına dikkat etmekteyiz. Karabuğday çok güzel olmasına rağmen tek başına çok kabarmadığı için bizleri alternatif glütensiz un kabartıcılarına yönlendirdi. Günümüzde yaş mayalı karabuğday unu ekmeği birçok fırının çok satan ürünlerinden biri haline gelmiştir. Glutene karşı duyarlılığı olan kişilerin buğdaydan yapılan ürünlerden mahrum kalmaması için Çiğ Karabuğday Unu doğru tercihiniz olacaktır.

Çiğ Karabuğday Unu saklanmalıdır
Çiğ Karabuğday Unumuz, hiçbir zirai ilaç ve katkı maddesi içermediğinden güven rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu noktada ürünlerimizi sürekli olarak soğuk havada ve steril bir şekilde muhafaza ediyoruz. Sizlere de mümkünse buzdolabınızda, değilse kuru ve ışık görmeyen ortamda muhafaza etmenizi tavsiye ediyoruz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.