Orgibite Kuru Kayısı - 70 Gr
Orgibite Kuru Kayısı - 70 Gr
Orgibite Kuru Kayısı - 70 Gr

Orgibite Kuru Kayısı - 70 Gr

Marka : Orgibite
Fiyat : ₺45,00(KDV Dahil)

Orgibite 20 yıllık tecrübesiyle sizin için Malatya yöresinin en iyi organik kayısılarını özenle toplar. Uluslararası standartlara uygun olarak kuruttuğu %100 organik ve FDA onaylı ürünleri tüketicilerle buluştururken daima en lezzetli türlerin başında gelen Malatya kayısısını kullanır.

:

Vegan ve vejetaryen beslenmeye tamamen uygun olan kuru kayısı ve gün kurusu yemişleri, başta şeker ve tuz olmak üzere hiçbir ilave katkı maddesi olmadan üretilir. Lezzetli, sağlıklı ve çok yönlü bir atıştırmalık olarak sofralar ve gıda üretiminde oldukça talep gören kuru kayısı ürünleri, en sevilen kuru meyveler arasında yer alır.

 

Kuru kayısı, taze kayısının özel tekniklerle kurutulmasıyla elde edilir. Kurutma sürecini hızlandırmak ve kayısının rengini koruması amacıyla kükürt kullanılır. Görece kısa sürede tamamlanan bu işlemin sonucunda elde edilen ürünün rengi, orijinaline oldukça yakın bir sarı tondadır.

Organik kuru kayısı yetiştiriciliğinin gübreleme ve hastalık-zararlıları önleme uygulamalarının yanı sıra, seçilen ekim alanı, çeşit seçimi, fidanın kalitesi, terbiye sistemi seçimi, budama tekniği, toprak işleme, sulama ve hasat gibi konular da en az bu uygulamalar kadar büyük önem taşıyan kültürel işlemlerdir.

 

İçerdiği Vitaminler ve Besin Değerleri

                1 porsiyon (100 gr.) kuru kayısı için;

Kayısının Kısa Tarihçesi

Türkiye’de en çok Malatya bölgesinde yetişen cinsleriyle ün kazanmış kayısının, ana vatanının Türkistan-Batı Çin coğrafyası olduğu düşünülmektedir. Tarihi kaynaklara göre günümüzden yaklaşık M.Ö. 3000 yıllarında bu bölgede kayısı tarımının yapıldığına dair çeşitli bilgiler mevcuttur. Asırlar boyunca ana vatanında kalmış olan bu meyve, Büyük İskender’in seferleri sırasında keşfedilerek M.Ö. IV. yüzyılda Anadolu’ya getirilmiştir. Burada yetişebilmesi için son derece uygun iklim koşulları ve topraklarla buluşan kayısının ikinci vatanı bu topraklar olmuştur. M.Ö. 1. yüzyılda Ermeni tüccarlar tarafından Roma ve Pers savaşları esnasında önce İtalya, sonra da Yunanistan’a götürülmüştür. Götürüldüğü Kıta Avrupası coğrafyasında diğer ülkelere geçici uzun yıllar almış, 13. yüzyılda İspanya ve İngiltere, 17. yüzyılda Fransa’ya ve ardından Amerika kıtasına götürülmüştür.

Dünyadaki yaş kayısı üretiminin liderliği Türkiye’dedir ve ülke içerisinde 6 farklı üretim bölgesi bulunmaktadır.  Bu bölgeler; Malatya, Elazığ, Erzincan bölgesi, Kars, Iğdır bölgesi, Akdeniz (Mersin, Mut, Antakya) bölgesidir. Bu bölgelerden Malatya, Elazığ, Erzincan dışındaki diğer bölgelerin üretimleri sofralık tüketimine yöneliktir. Kurutulan bu bölgelerin ürünleriyle dünya kuru kayısı üretiminin yaklaşık % 85-90’ını karşılamaktadır.

Çok Satanlar
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.