BESİN DEĞERLERİ |
Muhafaza Şekli |
Uygun saklama koşulu 18°c - 20°c’dir. |
Şeker (%) |
0 |
Menşei |
TÜRKİYE |
Omega 3 |
0.68 |
Üretici Kodu |
TR-10-K-026585 |
Omega 6 |
11.47 |
Alerji Uyarısı |
Üründe tespit edilmiş Alerjen Riski Yoktur. |
Omega 9 |
69.32 |
Enerji/Kalori |
820 k / cal |
Vitamin A (mg/100 g) |
0 |
Protein (%) |
0 |
Vitamin C (mg/100 g) |
0 |
Karbonhidrat (%) |
0 |
Vitamin D (mg/100 g) |
0 |
Sodyum (Mg/Kg) |
0 |
Vitamin E (mg/100 g) |
104.65 |
Potasyum(Mg/Kg) |
0 |
Protein |
0 |
Kalsiyum (Mg/Kg) |
0 |
Kolestrol (mg/100 g) |
0 |
Demir (Mg/Kg) |
0.043 |
|
|
Tuz (%) |
0 |
|
|
Ürün:Özem Olgun Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı 3 l
Marka:Özem
Ürün Adı:Olgun Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı
Ambalaj Tipi:Teneke
Ambalaj Miktarı:3 l
Asit Oranı:0.8
Çeşidi:Edremit
Bölge:Gömeç - Karaağaç
Üretim Sezonu:2023 - 2024
Filtre edilmemiştir.
• Erken hasat zeytinyağına göre acılık, yakıcılık ve meyvemsilik özellikleri daha az hissedilir.
• Yeşil elma, muz kabuğu, badem ve yeşil çimen gibi meyvemsi kokular yoğun olarak hissedilir.
• Sıcak ve soğuk yemeklerde ve mezelerde kullanıma uygundur
• Çiğ tüketim için uygundur/İçilebilir (Günlük tüketim için 10 ml önerilir)
Kasım-aralık aylarında pembe ve mor renkli zeytinlerin hasadının ardından 4 saat içinde sıkılmasıyla elde edilen, zeytin kokusunun ve tadının yoğun olduğu Özem Olgun Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı'nda; çimen, yeşil muz, enginar, yeşil elma ve muz kabuğu kokuları da yoğun olarak hissedilir.
Erken hasat zeytinyağına göre acılık ve yakıcılık oranı az olan Olgun Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı soğuk sıkım tekniği ile üretilir. Maksimum 0,8 asit oranına sahip olan bu zeytinyağı sıcak ve soğuk yemekler için kullanıma uygundur.
Özel iklimlendirme koşulu sağlanmış krom tanklarda azot gazıyla korunmaktadır.