Organik Sertifikalı Avokado 3 Adet
Organik Sertifikalı Avokado 3 Adet
Talat Çelik Organik Sertifikalı Avokado 3 Adet
Talat Çelik Organik Sertifikalı Avokado 3 Adet
Talat Çelik Organik Sertifikalı Avokado 3 Adet

Organik Sertifikalı Avokado 3 Adet

Fiyat : ₺160,00(KDV Dahil)

Talat Çelik Organik Çiftliği Mersin Anamur Ormancık köyü ve Bozyazı Gürlevik köylerinde 2008 yılından beri organik muz, avokado, limon, portakal, mandalina, kumkuat, nar, zeytin, ceviz üretimi yapmaktadır. 
 CİNS: HASS

Nasıl saklanır?

Olgun bir avokado, kesilmemiş ise buzdolabında 2-3 gün hiçbir kalite kaybı olmadan saklanabilir. Avokadolarınızı oda ısısında saklayın ve günlük olarak avuç içi metodu ile kontrol edin. Meyvenizi bir armut, elma ya da muzun yanında tutmak da olgunlaşma sürecini hızlandırır.

Diyelim ki kestiniz ve sadece yarısını yediniz. Tadına bir kere varınca yarısında durmayı pek mümkün görmüyoruz ama insanlık hali! Diğer yarısını saklamak için hava ile temasını kesmeniz yeterli. Bunun için önerimiz biraz lime veya limon suyu sıkıp streç film kullanmanız. Eğer avokadonuzu püre haline getirdiyseniz ve hepsini tüketmediyseniz yine hava ile temasını kesmeniz gerekli. Bunun için streç film kullanacaksanız, streç filmin kontaklama metodu ile kullanıldığına emin olun. Yani streç filmi kabınızda germek yerine avokado püresinin yüzeyine temas eder eder şekilde kullanın. Diğer bir yol da pürenizi, üzerini örtecek kadar su ile kaplamanız. Yemek için hazır olduğunuzda bu suyu dökmeniz yeterli.

:

Nasıl seçilir?

Avokadoyu parmağınızla bastırarak seçmeyin, bu meyvenin zarar görmesine sebep olur. Doğru elle kontrol için meyveyi avucunuzun içine alın ve tüm elinizle hafifçe sıkın. Hafif bir yumuşaklık hissediyorsanız meyveniz ağzınıza layık olgunluktadır.

Nasıl hazırlanır?

1) Kabuğunu soymadan keskin bir bıçakla dikey olarak çekirdeğine kadar kesin. Avokadonuz şu an çekirdeği ile bitişik duran iki ayrı parça halinde olmalı.

2) Kesilen avokadonun iki parçasını, iki zıt yöne doğru çevirin ve bir parçayı çekirdeğinden ayırın.

3) Bıçağınızı enlemesine olacak şekilde çekirdeğe vurup saplayın. Bu arada avokadoyu bir mutfak havlusu ile tutmanız, olası kazaları engellemek için en iyi yol. Çekirdeği hafifçe yerinde oynatın, serbest kaldığını hissedince bıçağı çekerek çekirdeği çıkarın.

4) Bir kaşık yardımı ile etini kabuğundan ayırabilir ya da kabuğunu soyarak bıçakla dilimleyebilirsiniz.

Nasıl yenir?

Bize sorarsanız en pratik yöntem, tuz ve karabiber ekleyerek kaşık kaşık yemek! Dilerseniz püre haline getirip kızarmış ekmeğinizin üzerine de sürebilirsiniz. Üzerine bir göz de yumurta koydunuz mu, şampiyonların kahvaltısı haline gelir. Bu durumda tuz ve karabiber dışında biraz lime veya limon suyu sıkmak, avokadonuzun kararmasını önler.

Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*

Enerji (kcal) : 160,0
Kalori (kj) : 670,0
Toplam Yağ (g) : 14,7
Doymuş Yağ (g) : 2,1
Karbonhidrat (g) : 8,5
Şeker (g) : 0,7
Protein (g) : 2,0
Lif (g) : 6,7
A Vitamini (IU) : 146,0
C Vitamini (mg) : 10,0
Sodyum (mg) : 7,0

*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.