Güçlü Yönlerimiz : En parlak, en lezzetli ve sulu ahududuları yetiştiriyoruz ve mükemmel olgunlukta olduklarından emin olduktan sonra size sunuyoruz.
Üretim Bölgelerimiz : Yalova, Bursa
Çeşitlerimiz : Polka, Aksu Pembesi
Polka cinsi ahududu, düşük kalorili bir meyve olup yüksek lif içeriğiyle dikkat çeker. Lif, sindirim sağlığını destekler, tokluk hissini artırır ve kan şekerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur. C vitamini açısından zengin olmasıyla bağışıklık sistemini destekleyebilir ve antioksidan etkiler sağlayabilir. Ayrıca, potasyum, kalsiyum ve demir gibi mineralleri de içerir.
Ahududu Besin Değerleri:
52 Kcal
1 Protein
0,7 Yağ
12 Karbonhidrat
6 Lif
0,18 Potasyum
100 gr ahududu için hesaplanmıştır.*
Ahududunun Faydaları:
-
Bağırsak geçişini hızlandırır.
-
Kolon kanseri riskini azaltır.
-
Kalp ve dejeneratif hastalık riskini azaltır.
-
Hamilelik ve emzirme döneminde özel olarak reçete edilir.
-
Tüketimi hipertansiyon veya kan damarı ve kalp rahatsızlıklarında faydalıdır.
Ahududu Nasıl Seçilir?
En iyi ve en taze ahududularını seçmek basittir. Parklak ve renkli olmasına özen gösterin. Sert ve kuru tazeliğinin göstergesidir.
Ahududu Nasıl Saklanır?
Ahududu buzdolabında tutulmalı ve orijinal ambalajında saklanmalıdır. Serin ve kuru bir ortamda saklanan ahududu en iyi şekilde satın alındıktan sonra 1-3 gün içinde tüketilir.
Ahududu Nasıl Yıkanır?
Servis yapmadan hemen önce ahududuları soğuk musluk suyunda hafifçe durulayın. Duruladıktan sonra nazikçe kurulayın ve keyfini çıkarın!
Ahududu Nasıl Dondurulur?
Duruladıktan sonra nazikçe kurulayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 24 saat boyunca ağzı açık olarak dondurucunuza koyun. Ahududuları bir dondurucu torbasına veya kaba aktarın.
İPUCU: Dondurulmuş ahududu, ev yapımı şerbet ve yoğurtlu dondurmalar için mükemmeldir ve 6-8 ay saklanabilir!