Organik Çiğ Karabuğday Unu 500g
Genel Bilgilendirme:
Karabuğday son yıllarda ülkemizde üretimi yaygınlaşan ve glütensizürünler içerisinde adı hızlı bir şekilde duyulmaya başlanan kuzukulağıgillerfamilyasından bir bitkidir aslında bitki tohumuda diyebiliriz. Diğer bir adıylaGreçka olarak da bilinir. Bakır, magnezyum, fosfor, B1, B2 ,P ve E vitaminleribakımından oldukça zengindir.
Günümüzde sadece çölyak hastaları değil, sağlığına önem veren,glütensiz beslenmek isteyen kişiler tarafından özellikle tercih edilmektedir.
Biz nasıl ürettik?
İklim ve toprak koşullarını göz önüne alarak Türkiye’nin seçilibölgelerinde organik karabuğday üretimi yapmaktayız. Bu sene Tarım İl Müdürlüğüile iş birliği yaparak bölgemizde karabuğday üretimini desteklemekteyiz. Karabuğday tane üretimimiz hasat edildikten sonra kabuk, glütenden arıbir tesiste özel bir makinede soyularak ayrıştırılır. Daha sonra karabuğdayelekten geçerek sınıflandırılır ve glütensiz değirmende un haline getirilir.
Arıcılık, bölgemizde yangın sebebi ile maalesef olumsuz yönde etkilendi. Bildiğimiz kadarıyla yurtdışında arıcılığıngelişmesi için bir çok ülkede karabuğday meraları oluşturulmaktadır.Bundandolayı araştırma enstitüsü ve tarım il müdürlükleri ile ortak bir projeaşamasındayız. Arıcılığın gelişmesi ve geleceği daha yaşanılır kılmak içinelimizden geleni bizler çocuklarımız, ve genç nesil için çabalıyoruz...
Nasıl kullanmalı?
Organik Karabuğday unu lezzet bakımından Türk damak tadına oldukçayakındır ama çiğ olmasına dikkat edilmesi gerekir. Ekmek yapımından tutun, kek,kurabiye ve tüm hamur işlerinde kısacası un kullandığınız her yerde bu unualternatif glütensiz un olarak kullanabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.