Böğürtlen’i sofralarınıza genellikle Meksika ve Hollanda’dan getiriyoruz. Ancak Mayıs ve Ekim arasında ülkemizde de yetişen bir ürün olduğundan, bu dönemlerde ürünümüzü kalite standartlarına özen gösteren yerli üreticilerimizden tedarik etmeye dikkat ediyoruz. Böylece hem karbon ayak izimiz azalıyor hem de yerli üreticilerimize destek oluyoruz.
Tam mevsiminde
Böğürtlen de diğer ürünlerimiz gibi Global GAP ve İyi Tarım Uygulamaları olmak üzere Verita standartlarına uygun üretim yapan profesyonel üreticilerden tedarik ediliyor. Tam mevsiminde, olması gerektiği gibi, doğasına uygun yetişen ürünler arasından seçiliyor. Yine diğer ürünlerimiz gibi soğuk zincir kırılmadan, ideal ortamında sevkiyat ve depolamaya azami özen göstererek size ulaştırılıyor.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
Enerji (kcal) |
: 43,0 |
Kalori (kj) |
: 180,0 |
Toplam Yağ (g) |
: 0,5 |
Doymuş Yağ (g) |
: 0,0 |
Karbonhidrat (g) |
: 10,2 |
Şeker (g) |
: 4,9 |
Protein (g) |
: 1,4 |
Lif (g) |
: 5,3 |
A Vitamini (IU) |
: 214,0 |
C Vitamini (mg) |
: 21,0 |
Potasyum (mg) |
: 162,0 |
Sodyum (mg) |
: 1,0 |
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
Nasıl seçilir?
Olgun böğürtlen koyu siyah ve mor renkte, taneleri dolu ve sıkı görünümlü olur. Rengi daha açık ve taneleri boş görünümlü ürünleri tercih etmemenizi öneririz. Küflü, buruşuk, patlamış, irili ufaklı, yumuşak taneli ürünler asla Verita Böğürtlen paketlerine giremiyor! Tek tek aynı boyda seçilen böğürtlenlerimiz çok taze ve yemesi çok keyifli.
Nasıl hazırlanır?
Böğürtlenlerinizi akan suyun altında yıkamayın! Suyun basıncı meyveleri ezebilir. Bunun yerine, yemişlerinizi bir süzgecin içine yerleştirip, soğuk su içeren bir kaseye daldırın. Böğürtlenlerinizi hafifçe süzün ve afiyetle yiyin.
Nasıl kullanılır?
Antik Yunan'da böğürtlen, meyvesinin yanı sıra yaprakları ve kökleriyle birlikte ilaç olarak kullanılırdı. Gut, ishal, boğaz ağrısı ve yaralarda kullanıldığı bilinen böğürtlen, günümüzde tıptaki işlevinden ziyade lezzetiyle anılan bir meyve. Genelde tane tane atıştırmalık olarak tüketilen böğürtlen tatlı bir lezzette olduğundan, salatalara, yoğurtlara katmak, suyunu sıkmak, sos, kek, krep, bisküvi ve pasta yapımında kullanmak için de son derece uygun.
Böğürtlen kremalı sandviç Tarifi
Kurabiyeler için fırını 170 derecede ısıtın. Un, tarçın, karbonat, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. Unlu karışım, yulaf ve kullanıyorsanız kuru üzümü ekleyin, yine karıştırın. Biz yulafları robottan geçirip ufaladık ancak siz dişe gelmesini istiyorsanız olduğu gibi kullanabilirsiniz. Hamurdan küçük toplar yuvarlayın, aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın ve 12-13 dakika, üstü kızarana kadar pişirin.
Krema için yumurta sarıları ve şekeri mikser yardımı ile çırpın, üzerine un ve nişastayı ilave edin. Sütü ısıtın. Bir kepçe sütü unlu, yumurtalı karışıma ilave ederek ısılarını eşitleyin. Yumurtalı karışımı, sütlü karışımın üzerine karıştırarak dökün ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Ocaktan alın, tereyağı ve vanilya esansını ekleyip soğutun. Bir paket böğürtleni çatalla ezin ve kremaya karıştırın. Kurabiyelerin üzerine sıkma torbası ile sıkın ve üzerine başka bir kurabiye kapatarak sandviç haline getirin.
Afiyet olsun.
Malzemeler
1 paket Böğürtlen
Kurabiyesi için:
1 bardak un,
1,5 bardak yulaf,
1 çay kaşığı karbonat,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 çay kaşığı tarçın,
100 gram oda sıcaklığında tereyağı,
1/2 bardak esmer şeker,
1 adet yumurta,
Dilerseniz yarım bardak kuru üzüm.
Kreması için:
1 bardak süt,
2 çorba kaşığı şeker,
2 adet yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
Tuz ve karabiber,
Vanilya esansı.