Üzüm gibi yemelik!
Frenk üzümünün tadını önce tane tane atıştırmalık olarak bir çıkarmanızı öneriyoruz; zira gerçekten özel bir lezzet, hele mayhoş meyvelerden hoşlanıyorsanız. Sonrası hayal gücünüze kalmış. Ama maceracı damaklara salatalarda bir denemelerini öneririz.
Antioksidanlarca zengin yiyecekler bağışıklığımızı güçlendirerek kanser, kalp-damar hastalıkları, göz hastalıkları, Alzheimer gibi birçok hastalıktan bizi koruyor. Frenk üzümü de yoğun antioksidan içerikli orman meyvelerinden biri. Hem aşırı lezzetli hem de aşırı faydalı. Tatlı yiyip sağlık bulmak kadar mutlu edici bir şey olabilir mi?
Kalite standartlarımıza uygun, en lezzetli frenk üzümü
Defalarca söyledik, söylemekten de bıkacak gibi değiliz; meyveler gerekli hasat olgunluğuna erişmeden toplanırsa asla gerçek lezzetine ulaşamıyor. Ürünlerin yetiştirildiği bölge, üretim sırasında izlenen yöntemler, ideal koşullarda nakliye edilmesi ve saklanması da kaliteyi doğrudan etkiliyor. Frenk Üzümü de diğer ürünlerimiz gibi bu kriterler göz önünde bulundurularak yetiştiriliyor ve hasat ediliyor.
Global GAP ve İyi Tarım Uygulamaları olmak üzere uygun üretim yapan profesyonel üreticilerden temin ediliyor. Haziran ve temmuz aylarında ülkemizde yetişen Frenk Üzümü, diğer aylarda Hollanda, Şili, Portekiz, İspanya ve Belçika’dan getiriliyor.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
Enerji (kcal) |
: 26,0 |
Kalori (kj) |
: 234,0,0 |
Toplam Yağ (g) |
: 0,2 |
Doymuş Yağ (g) |
: 0,0 |
Karbonhidrat (g) |
: 13,8 |
Şeker (g) |
: 7,4 |
Protein (g) |
: 1,4 |
Lif (g) |
: 4,3 |
A Vitamini (IU) |
: 42,0 |
C Vitamini (mg) |
: 41,0 |
Potasyum (mg) |
: 275,0 |
Sodyum (mg) |
: 1,0 |
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
Nasıl seçilir?
Frenk üzümünü özellikle pasta ve tatlı süslemelerinde tercih ettiğinizi biliyoruz. Bu sebeple muntazam görünmesi çok önemli. Parlak kırmızı renkli, bol ve sıkı taneli frenk üzümlerini seçmelisiniz. Kutularında dağılan, saplarından kopmuş frenk üzümleri ile ne zamanınızı ne de bütçenizi boşuna harcamayın. Kusursuz lezzet kadar kusursuz bir görünüm de arıyorsanız tercihiniz belli.
Nasıl hazırlanır?
Frenk üzümünü yıkamadan saklayın, yemek üzere olduğunuzda yıkayın. Nem, bakteri üremesini hızlandırarak frenk üzümlerinizin ömrünü kısaltacaktır.
Nasıl kullanılır?
Frenk üzümü genelde tane tane atıştırmalık olarak tüketilir. Özel bir lezzete sahip olduğundan, salatalara, yoğurtlara katmak, suyunu sıkmak, sos, kek, krep, bisküvi ve pasta yapımında kullanmak için de popüler bir meyvedir.