Dedeoğlu Ezine, Çanakkle Ezine bölgesinde uzun yıllardır hakiki tarife uygun olarak ustalıkla ezine peyniri üreten bir üretici.
Hakiki tariften kastımız ise Ezine Peynirinde kullanılan sütlerin koyun(85%) ve keçi sütü(15%) olması ve de mayalama yapılırken buzağı şirden mayası kullanılmasıdır (diğer şirden mayalı peynirler çeşitlerimiz için tıklayın). Peynir kurulduktan sonra 12 ay olgunlaştırılmaya alınan Dedeoğlu Ezine peynirinin kıvamı 12 ayın sonunda istenilen kıvama gelir ve 650grm porsiyonlar olarak kesilerek paketlenir.
Dedeoğlu Ezine peynirinin coğrafi işaretli olduğunu özellikle belirtliyoruz. Nedeni ise Ezine peyniri sadece Ezine'de üretilen beyaz peynirlere verilebilen bir isimdir. Piyasada bulunan her "Ezine Peyniri" Ezine'de üretilmiyor olabilir.
Peki neden Ezine'de üretilmesi bu kadar elzem. Peynire dokusunu ve lezzetini veren koyun ve keçi sütünün alındığı keçi ve koyunların Ezine'de, Ezine bölgesinin otlaklarından beslenemesi kesinlikle sütün lezzetine ve peynirin dokusuna etki ediyor. Bu yüzden coğrafi işaret belgesi de büyük bir önem arz ediyor.
Not: Vakumlu Poşeti açtıktan sonra dolapta saklama kabı içerisinde 10 gün içinde tüketmeye özen gösterin.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.