Mersin sahilinde baharın müjdecisidir sandal çiçeği. Tuğla kırmızısı dalları ile makilikleri süsleyen sandal ağaçları, Şubat ayı başında çiçek açar ve arılarımıza cömertçe nektarını sunar.
Sandal çiçeği balının sağımını her yıl yapmayız, genelde kıştan yeni çıkan arılarımızın yavrularını beslemesi için kovanda bırakırız. Nisan ayı başında Sandal ağaçlarının bulunduğu makilikten Torosların zirvesine doğru daha güçlü bir koloni ile yayla yollarına düşmek için sandal ağacı, nektarı ile arılarımıza can verir. Sandal ağacının iyi çiçeklendiği yıllarda arılarımız daha güçlü kuvvetli olur. Ancak nektarın çok bol olduğu yıllarda sağım yaparak, arılarımıza güç veren bu nefis lezzeti tüketicilerimizin beğenisine sunarız.
Sandal balının, kestane balı kadar olmasa da hafif acı bir tadı vardır. Mersin Yörükleri yıllardır bu balı severek tüketir. Sizin de seveceğinize düşünüyoruz.
Sandal balımızı Mersin makiliklerinde organik tarıma uygun alanlarda ve denetim altındaki kovanlarımız ile ürettiğimizden organik sertifikalıdır. Bu hiçbir şekilde tarım ilacı kalıntısı içermediği anlamına da gelmektedir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.