Glutensiz Yulaf Ezmesi
Bize en çok gelen sorulardan biri “yulaf nasıl glutensiz olur?”.
Bu sorunun cevabı basit:
Glutensiz ürünlerin yetiştirildiği topraktan yetişen yulaf, aynı koşullara sahip araçlarla işlendiğinde ve gene glutensiz bir ürün bandında paketlediğinde gayet güzel oluyor.
Yulaf Ezmesi içeriğindeki antioksidanla, minarel ve vitaminleriyle, ve de lifli yapısıyla dünyada bulunan en değerli tahıllardan biri denebilir.
Yulaf Ezmesi içeriğinde birçok tahıldan daha fazla protein ve yağ barındırır. Yulaf Ezmesinde ayrıca beta-glucan olarak da bilinen özel bir lif bulunur. Beta-Glucan'ın yapılan araştırmalarda LDL'i(kötü kolestrol) azalttığı, zindelik hissi verdiği ve de bağışıklık sistemindeki yararlı bakteriler artmasında yardımcı olabileceği bulunmuştur.
Nasıl Tüketilmeli?
Yulaf Ezmesinin en çok tüketildiği öğün kahvaltılardır.
Yarım barda Yulaf Ezmesini, 1 bardak süt veya su ve de bir tutam tuz ile birlikte karıştırın. Bunları bir kaba döküp haşlamaya bırakın. Yulaflar yumuşayana kadar haşlamaya devam edin daha sonra da ocaktan alın. Yulaf Ezmesini daha lezzetli hale getirmek için üzerine tarçın, meyve, kuruyemiş atabilir ayrıca yoğurtla da tüketebilirsiniz.
Ürünümüz 300 Gr dır.
Menşei:Finlandiya