Ürün Adı Adaçayı Diğer İsimleri - Menşei Türkiye İngilizce Adı Sage Botanki Adı Salvia officinalis L. Ürün Hakkında Yaygın olarak bahçelerde yetiştirilen adaçayı, yüzyıllardır besin ve bitkisel tedavi amaçlı olarak yetiştirilmektedir. Bodur ve her daim yeşil doğasıyla, hemen hemen tüm Avrupa mutfağında, et, kümes hayvanları, çorba, puding, peynir ve sebzelerin lezzetlendirilmesinde kullanılan popüler bir bitkidir. Acımsı lezzetiyle, kümes hayvanları ve sosis etlerinin saklanmasında kullanılır. Martin Luther’in "Bahçesinde adaçayı yetişen bir adam neden ölsün ki?” ifadesi, bitkinin Latincede "iyilştirme” kelimesinden türeyen ve yine Latince "salvia” olarak adlandırılan ismini hatırlatmaktadır. Yemeklerden aromaterapi ve bitkisel tedaviye, adaçayı yüzyıllardır olduğu gibi bugün de insan hayatındaki hatırı sayılır etkisini kanıtlamaktadır. Kullanım Alanları Gıda Ürün Uyarıları Adaçayının içinde yer alan ve uçucu bir tür yağ olan "thujone”, aşırı kullanımlarda halüsinatif, bağımlılık yapıcı ve toksik etki gösterebilir. Uzun süreli kullanımı ve hamile kadınların tüketmesi tavsiye edilmemektedir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.