Hayfene Zerdeçal Öğütülmüş 60g

22.00 TL
Ürün Kodu

Marka
Hayfene

Öğütülmüş Zerdeçal Nedir? Toz ZerdeçalZerdeçal, zencefil ile aynı aileden gelen çok yıllık tropik bir bitkidir. Hindistan'ın yerel baharatları arasında olup, tropik ürünlerle birlikte tüm dünyaya yayılmıştır. Güney Asya mutfağının en popüler baharatlarından biri olan zerdeçal, pek çok sosta kullanılır.

Ürün hakkında bilgi almak istiyorum

Hayfene Zerdeçal Öğütülmüş 60g

Ürün Adı
Hayfene Öğütülmüş Zerdeçal 60 gr
Diğer İsimleri
Hint Safranı, Sarı zencefil, Sarı Kök Boya (Kök hali için kullanılır)

Menşei
Hindistan

İngilizce Adı
Curcuma, Turmeric

Botanik Adı
Curcuma longa L.

Öğütülmüş Zerdeçal Nedir?
Toz ZerdeçalZerdeçal, zencefil ile aynı aileden gelen çok yıllık tropik bir bitkidir. Hindistan'ın yerel baharatları arasında olup, tropik ürünlerle birlikte tüm dünyaya yayılmıştır. Güney Asya mutfağının en popüler baharatlarından biri olan zerdeçal, pek çok sosta kullanılır.


 

Boyu 1 metreye kadar uzayabilen zerdeçal bitkisinin, gövdesinden uzanan mızrak şeklindeki yaprakları ve gövdenin altında zencefili andıran yumrular halinde kökleri bulunur. Baharat olarak kullanılan kısmı bu yumru şeklindeki köklerin kurutulmuş halidir. Parlak turuncu renkli kök kısım, kututulması ile son derece sert bir hale gelir. Kendine has, özel bir rahiyaya sahiptir. 

Toz Zerdeçalın Faydaları Nelerdir?
Kanserin bütün aşamalarında hem durdurucu, yavaşlatıcı bazen de tedavi edici bir özelliğe sahip olduğu ifade edilir. En ekonomik antienflamatuardır. Bilinen en güçlü alkali maddelerden biridir. Depresyona karşı koruyucu hatta tedavi etmeye yardımcı bir etkisi olduğu belirtilir. Zerdeçal tozu kilo vermeye yardımcı olur. 

Öğütülmüş Zerdeçal Nasıl Kullanılır?
Toz zerdeçal, mutfaklarda, köri tozunun yapılışında ve özel sarı rengi ile gıda üretiminde peynirden yoğurda ve patlamış mısıra kadar pek çok ürüne renk vermede kullanılır. Günde yaklaşık bir veya bir buçuk kaşık tüketilmesi önerilir. Bir tatlı kaşığı bal ile karıştırılıp macun haline gelince rezene çayına, koyu bir zencefil çayına veya sıcak kaynar su ile yapılan doğal bir bitki çayına zerdeçalın katılması vücut tarafından emilimi arttırır. 

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Ortalama Değerlendirme » puan

İlgili Ürünler

Güvenli Alışveriş
Hızlı Teslimat
Mobil Cebinizde
Tek Tıkla Alışveriş
Mutlu Müşteri
Sipariş Hattı
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır