Tosya Sarıkılçık Pirinci Hafif kızıla çalan, su çekince 3-4 kat büyüyen, sadece pilavda kullanılan çok özel ve çok lezzetli bir yerli pirinçtir.
Sarıkılçık Pirinç Pilavı Tarifi: Bir saat, Ilık ve tuzlu su ile ıslatılan 1 su bardağı pirinç, bol soğuk suyla ovulmadan yıkanır. 1.5 bardak kaynayan suya, pirinç ve tuz katılarak önce hızlı ateşte pişirilir. Pilav suyunu çekince, ateş iyice kısılır, Tavada kızdırılan tereyağı, pilavın üzerine dökülürek, 5 dakika beklenip, tahta kaşığın sapıyla ezmeden yavaşça karıştırılır. Afiyet olsun.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.