Ceviz İçi
Genel Bilgilendirme:
Ceviz, Türk kültüründe ve mutfağında kullanım alanı çeşitliliği bakımından en çok kullanılan kuruyemişler arasında yer almaktadır. Omega 3 bakımından oldukça zengin tam bir sağlık deposudur. Ayrıca C vitamini, B vitaminleri, vitamin E, kalsiyum, demir, magnezyum gibi mineraller, potasyum, sodyum ve çinko açısından zengin bir kaynaktır.
Biz nasıl ürettik?
Bahçemiz yerli ceviz bahçesidir, yerli üretim olması haricinde yerli ceviz çeşitleri ile üretim yapmaktayız. Yaşları farklı birçok ceviz ağacımız mevcut, en eski olanı 30 yaşındadır. Arazimizde 10-12 çeşit yerli ceviz bulunmaktadır, hepsinin tadı, lezzeti dokusu birbirinden farklı ama hepsinin ortak özelliği son derece lezzetli olmasıdır. Yağ oranı yüksek olması bir yana aroması da oldukça farklıdır.
Her yıl temmuz sonu ağustos başı hasada başlarız. Ağaçtan özenle topladığımız cevizler özel kurutma alanlarında kurutulmaktadır. Herhangi bir kimyasal ve ışına da maruz kalmamaktadır. Hem yeşil kabuklu, hem yeşil kabuksuz taze hem de kuru ceviz olarak satışımız mevcuttur.
Özel olarak, gelen sipariş miktarına göre taze kırım yapmaktayız.
Nasıl kullanmalı?
Cevizi ister direkt olarak tüketebilirsiniz ister pasta, kek ve hamur işlerinde ayrıca dondurma ve reçel yapımında da kullanabilirsiniz.
İçindekiler: Ceviz
Alerjen Uyarısı: Ceviz içerir.
İçermez: Koruyucu ve katkı maddesi , süt ürünü içermez.
Gramaj ve Muhafaza: Serin kuru bir yerde, direk ısı ve ışığa maruz kalmadan kendi ambalajında en az 1 yıl süresince muhafaza edebilirsiniz.