Eskişehir bölgesinde yetiştirilen karabuğdayımız çiğ olup tabi ki pestisit kalıntısızdır.
Karabuğday(Greçka) glutensiz bir besindir.
Karabuğdayın besin içeriğinde karbonhidrat, protein, lif bulunur. Karabuğday glisemik endeksi normal tahıllara göre düşük ve orta seviyededir. Kana karışma hızı daha yavaş olduğundan kan şekeri daha stabil bir şekilde seyreder.
Karabuğday hatrı sayılır derecede lif içerir ki bu lifin hepsini vücut sindiremez. Sindirelemeyen lifler ise bağırsaklardaki bakterler tarafından fermente edilir daha sonra bu fermentasyon sonucunda da bağırsak sağlığı için yararlı asitler üretir.
Karabuğdayı; çorbalarda, dolmalarda, haşlayarak salatalarınızda, pilav olarak öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Pirinç ve bulguru kullandığınız her yerde pirinç ve bulgur yerine kullanabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.