Karambola. Meyvelerin Yıldızı!
Karambola’nın diğer ismi starfruit, yani yıldız meyvesi. Peki adını bu kadar hak eden başka bir meyve daha önce gördünüz mü? Kendisi resmen kesince yıldız şeklinde çıkıyor sahneye, inanılmaz!
Karambola, yeşil erik gibi kütür kütür, kavun gibi hafif tatlı, salatalık gibi sulu, biraz da üzüm ve portakal rayihasına sahip, kendine özgü, bambaşka bir lezzet. Öyle pek anlatmakla olacak gibi değil yani; dostlarınızla paylaşmalık, ailenizle birlikte şaşırmalık bir tat. Ayrıca sıra dışı şekli sayesinde meyve tabaklarında, içeceklerde dekorasyon amacıyla kullanmak için biçilmiş kaftan. Çoook tatlı bir meyve olmadığı için salatalara çok yakışıyor, tuzlu salata sosları ile de hiç sırıtmadan uyum sağlıyor.
Nasıl yemeli?
Endonezya, Hindistan ve Sri Lanka kökenli karambola meyvesinin yeşilden sarıya kaçan, balmumu benzeri ve yenilebilir bir kabuğu var. Sıcak, nemli, tropik koşulları seven küçük ve yaprak dökmeyen bir ağaçta yetişiyor. Yıkandıktan sonra dilimleyerek tüketilebiliyor. Ancak dilimledikten sonra çok bekletmeden yemekte fayda var, zira o parlak kabuğunda oksitlenmeden kaynaklı renk değişimleri görülebiliyor, tıpkı elmada olduğu gib Malezyalı çiftçi dostlarımızın özenle yetiştirdiği karambolaları tercih ediyor. Taze DükkanKarambola’yı yılın 12 ayı sitemizde ve seçkin satış noktalarında bulmanız mümkün.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.