Dünyanın en popüler mangosu
Mango, sadece tropik meyveler arasında değil, tüm meyveler arasında dünyada en çok üretilen ve tüketilen meyvelerden biri.
Mango’lar ise, 1950’lerde üretilen ve şu an dünyanın en çok üretilen mango cinsi olan Tommy Atkins cinsinden seçiliyor. Bu cinsin bu kadar popüler olması boşa değil, ince kabuğu, parlak sarı renkli tatlı ve sulu eti ile en lezzetli türlerden biri kendisi. Dünyada üç ülkenin resmi meyvesi olacak kadar popüler bu meyveyi henüz denemediyseniz lezzetine hayran kalacaksınız. Ciddi bir C vitamini kaynağı olması da cabası.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
Enerji (kcal) |
: 65,0 |
Kalori (kj) |
: 272,0 |
Toplam Yağ (g) |
: 0,3 |
Doymuş Yağ (g) |
: 0,1 |
Karbonhidrat (g) |
: 17,0 |
Şeker (g) |
: 14,8 |
Protein (g) |
: 0,5 |
Lif (g) |
: 1,8 |
A Vitamini (IU) |
: 765,0 |
C Vitamini (mg) |
: 27,7 |
Potasyum (mg) |
: 156,0 |
Sodyum (mg) |
: 2,0 |
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
Nasıl hazırlanır?
Mangonun iç kısmında büyük bir çekirdek bulunur, bu sebeple ortadan ikiye kesemezsiniz. Bunun yerine uzunlamasına elinizde tutun ve her iki tarafından mümkün olduğunca çekirdeğe yakın bir şekilde kesin. Elde edeceğiniz iki büyük parçanın iç kısmını kabuğunu kesmeden baklava dilimi şeklinde çizip bir kaşıkla kolayca kabuğundan ayırabilirsiniz. Böylece meyveniz küp şeklinde kesilmiş şekilde servise hazır hale gelecektir. Çekirdeğin yanlarında kalan etlerini ise kemirmesi çok keyifli :)
Nasıl kullanılır?
Tek başına yenebileceği gibi püre haline getirerek şerbet, dondurma ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Meyve salatalarınızı, meyve sularınızı ve smoothie’lerinizi mangonun canlandırıcı etkisi ile zenginleştirebilirsiniz.