Kinoaların hasat sonrası üzerinde zar şeklinde bulunan saponini kinonanın üzerinden soyarak uzaklaştırılıyor. Kinoayı tüketmeden önce suyu berraklaşana kadar yıkamanız soyulma sonrası yüzeyde kalan saponin tozlarının uzaklaştırılmasını sağlayacaktır. Eğer zamanınız varsa kinoayı yıkama sonrası suda bekleterek tohumlarda bulunan fitik asiti de uzaklaştırabilirsiniz.
Kinoa görüntü olarak tahıllara benzese de kesinlikle bir tahıl değil ıspanak ve pancar ailesindendir. Gluten içermez. Yüksek miktarda protein, kalsiyum, demir, çinko, magnezyum ve potasyumun yanında birçok vitamin içerir.
Dolmalarda, pilav yapımında, kısır yapımında, sebze yemeklerinde pirinç ve bulgur kullandığınız her yerde bulgur ve pirinçle karıştırarak ya da onların yerine kinoa kullanabilirsiniz.
Haşlayıp salatalarınıza ilave edebilirsiniz.
Daha fazlası için tarifler bölümümüzü inceleyebilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.