Organik Buğday Çimi Tozu
Buğday çimi tozu henüz yeni filizlenmiş olan buğdayların çimlerinden elde edilir. İçeriğinde bulunan 17 tane aminoasitin 10 tanesini insan vücudu kendi başına üretemediği aminoasitleridir. Bu da bu aminoasitleri farklı besinlerden almamız gerektiği anlamına geliyor. Buğday çimi tozu bu aminoasitler için harika ve sağlıklı bir kaynaktır.
Bunun yanında buğday çiminde birçok önemli antioksidan bulunur bunların başında A ve E vitamini ve de glütasyon antioksidanı gelir. Antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşta destekleyici unsur görür, vücuttaki oksidasyonu azaltır.
Bazı çalışmalar buğday çimi içerisinde bulunan thylakoids kısmının tokluk hissi yaratarak kilo verdirmeye yaradığını ortaya koymuştur.
Bunların yanında Organik Buğday Çimi Tozu topraktaki 100 den fazla mineralin 90 dan fazlasını tek başına bünyesinde bulundurur.
%70 klorofil içerir,böylece kırmızı kan hücrelerimize daha fazla oksijen taşıması için yardım edebilir.Vücudumuzdaki toksinleri temizlemeye yardımcıdır.Tüm sindirim sistemini güçlendirebilir.
Hücre yenileyici özelliği ile hücresel hasarların onarımına destek olur.Hasarlı dokuların iyileşmesini hızlandırabilir.
Buğday Çimi Nerede Kullanılır?
Buğday çimini suya karıştırıp buğday çimi suyu yaparak içebilir veya smoothielerinize ekleyerek tüketebilirsiniz. Bunun yanında salatalarınızda da kullanabilirsiniz.
Buğday çiminin kendine has güçlü bir tadı vardır, bu yüzden daha güçlü tatları olan içeceklerle (meyve suları) gibi tüketilmesi tavsiye olunur.
Buğday çiminin günlük tüketiminin bir kişi için 3-5 gram(bir çay kaşığı kadar) kadar kullanılması tavsiye edilir