Geleneksel Fermantasyon
Probiyotik turşumuz, binlerce yıldır gıdaları muhafaza etmek ve besin değerlerini arttırmak için kullanılmış olan geleneksel fermantasyon yöntemiyle üretilir. Uzun ve zahmetli fermantasyon yolculuğunun sonunda, bizim aldığımız ödül; gurme bir lezzet ve hayatımıza kattığı vazgeçilmez fayda ve zenginliktir.
Lakto Fermente Turşu Nedir?
Lakto-fermantasyon; probiyotik bakterileri üretmek için geliştirilmiş bir turşu kurma yöntemidir. Bu sebeple yalnızca kaya tuzu ile kurulur. Tuzun görevi, zararlı bakterilerin (kötü adamlar) asla tahammül edemediği için üreyemediği ancak sağlıklı bakterilerin (iyi adamlar) üreyip gelişebildiği asidik bir ortam sağlamaktır. Lakto-fermantasyon, kötü adamları ilk aşamada siler ve saf dışı bırakır. Sonra, iyi adamların ikinci aşamada çalışmasına, gelişmesine ve üreyerek çoğalmasına izin verir.
Pastörize Edilmemiştir (Çiğ)
Lahana turşumuz ham, yaşayan-canlı bir turşudur. Pastörize edilmediği ve ısıl işleme tabi tutulmadığı için, fermantasyondan gelen kazanımları ve besin değerleri kaybolmaz.
6,5 Milyon Canlı Probiyotik İçerir. (1 Gr.'da)
Lahana turşumuzun içindeki Probiyotik bakteri suşları ve sayıları;
• Streptococcus Thermophilus 2,5 E
• Lactobacillus Bulgaricus 1,1 E
• Lactobacillus plantarum 1,5 E
• Lactococcus lactis 5 E
• Lactococcus lactis ssp cremocis 2,5 E
• Lactococcus mesentorides ssp cremocis 2,2 E
• Streptococcus diacetilactis 7,2 E
Mevsiminde Hasat
Yalnızca mevsiminde hasat edilen Organik Sertifikalı lahanalarla üretim yapılır. Bu sebeple bazen, bir sonraki mevsimin ilk organik lahana hasadı gerçekleşene kadar da kazanlarımız boş kalır. Yılın ilk ürününün stoğa eklenmesi, genellikle kasım ayı ortasını bulmaktadır.
*İçindekiler
Organik beyaz lahana, Çankırı Kaya tuzu, içme suyu.
Tuz Oranı
Tuz oranı diğer sirkeli bir turşunun tuz oranından fazla değildir. Genel damak tadına uygundur. Çocuklara tuzlu gelirse, içme suyunda bir süre bekletilerek tüketilebilir.
Bebek ve Çocuklarda Tüketim
Bebeklerde ek besine geçilmesinden itibaren turşumuzun suyu, içme suyu ile sulandırılarak verilebilir. Katı gıdaya geçiş aşamasından itibaren de turşumuzun tüketilmesinin hiçbir sakıncası yoktur.
Kullanım Şekli
İsterseniz öğünlerde yemeklerle birlikte, isterseniz öğün arasında tüketilebilir. Her gün tüketilmesi tavsiye edilir.
Gramaj ve Muhafaza Şekli
1000 ml. cam kavanozda.
-Kapağı Açıldıktan Sonra
• Kapağı her seferinde sıkıca kapatınız.
• Kavanozu kapatırken lahanaların turşu suyunun altında kaldığına emin olunuz.
• Kavanoz içinde her seferinde mutlaka temiz çelik bir kaşık ya da çatal kullanarak turşu çıkarınız.
• Kavanoz içine asla tahta kaşık ve tahta materyal daldırmayınız!
• Buzdolabında muhafaza ediniz.
İçermez!
Koruyucu, katkı maddesi, sirke, sentetik asit, rafine tuz ya da şeker, fermantasyon durdurucu, sarımsak, baharat, gluten içermez.