* Bir gün öncesinden suda bekletiğiniz ORG.ÇORB.TAHIL KARIŞIMINI bol suda haşlayalım, soğuk sudanda geçirdikten sonra süzelim. Bir miktar zeytiyağı ile harmanlayalım.
* Bu garnatür (Anadolu tohumlarından oluşan) buzdolabı şartlarında 4 gün saklanabilir. Bu zaman zarfında ise
* Yaptığımız salataların yanına veya üstüne serpiştirilebilir.
* Tüm ızgara et, tavuk, balık veya hindinin yanına çok yakışır.
* SOĞUK-AYRAN AŞI ÇORBASI:Bir kase yoğurda dolapta ki hazır çorbalık tahıl karışımdan 3 kaşık eklenir. Üstüne de nane ve zeytinyağı ilave edilir. Bir kaç küp buzda! :)
* Ayrıca çocuklara besin değeri artırılmış mercimek çorbası gibi yapılabilir.
* Köfteli-Erişteli mercimek çorbasınında, mercimek yerine kullanılabilir. Veya Şehriyeli-tavuk çorbasında ŞEHRİYE yerine kullanılabilir.
Salatalara Daha Kremamsı Lezzet için
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1/4 çaybardağı zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu +tuz hepsini karıştırarak bir sos haline getirelim.
Bu sos dolapta ki karışımla harmanlanır. Servis tabağında ki roka ve semiz otu salatasına dökülür. AFİYET OLSUN.