Bu meyvenin rengi soluktan koyu kırmızıya kadar değişir: konik veya kalp şeklinde olabilir ve çiçekleri ile orantılı bir boyuta ulaşır. Sertliği, sululuğu ve tatlı aroması, ince bir ekşilikle birleştiğinde, damakta harika bir tat bırakır.
Güçlü Yönlerimiz : Narin oldukları için çileklerimizi sevk edilirken ezilmekten koruyoruz, böylece taze ve sağlam bir şekilde size ulaşıyor.
Üretim Bölgelerimiz : Yalova
Çeşitlerimiz : Albion
Albion çileği, diğer çilek türlerine göre daha büyük ve daha tatlıdır. 100 gram Albion çileğinde yaklaşık 32 kcal kalori bulunur. Ayrıca 100 gram Albion çileği yaklaşık olarak 60 mg C vitamini içerirken, 1 IU A vitamini içerir.
Çileğin besin değerleri
32 Kcal
7 Karbonhidrat
2 Lif
0,3 Yağ
7,4 Şeker
0,2 Protein
100 gr Albion çileği için hesaplanmıştır.
Çileğin Faydaları
Yaşlanmayı önler
Kolajeni arttırır
Kas ve kemik dostu
Adet ağrısını önler
Menopozun etkilerini azaltır
Bağışıklık sisteminin işleyişini geliştirir
Kaygı düzeylerini azaltır
Yemek borusu kanserini önler
İyi Çilek Nasıl Seçilir?
En iyi ve en taze çilekleri seçmek basittir. Bu ipuçlarıyla her seferinde olağanüstü çilekleri seçin.
Aşağıdaki özelliklere sahip çilekleri seçin;
- Parlak, kırmızı renkte, doğal parlaklık.
- Taze görünümlü yeşil yapraklar (bu yapraklara kaliks denir)
Çilek Nasıl Dondurulur?
Duruladıktan sonra nazikçe kurulayın. Üst kısmındaki kaliksi bıçakla dilimleyerek çıkarın. Kesilen tarafı aşağı gelecek şekilde (meyvenin üstü) yağlı kağıtla kaplı bir çerez kağıdına yerleştirin. 24 saat boyunca ağzı açık olarak dondurucunuza koyun. Çilekleri bir dondurucu torbasına veya kabına aktarın. *Bu adımları takip etmek, meyvelerin birbirine topaklanmasını önleyecektir.
İPUCU: Dondurulmuş çilekler, fırınlama veya smoothie yapmak için mükemmeldir ve 3-5 ay saklanabilir!