Daha sağlıklı beslenmek ve diyetinizi “temiz” hale getirmek istiyorsanız, hindistancevizi unu ile yapılan tariflere rastlamış olmalısınız
Diğer geleneksel unların aksine, hindistan cevizi unu kan şekerini dramatik bir şekilde artırmaz. Hatta diğer yiyeceklerin kan şekeri seviyeniz üzerindeki etkilerini azaltmaya bile yardımcı olabilir.
Çoğu unun aksine, hindistan cevizi ununun lif seviyesi oldukça yüksektir. Bu müthiş özellik, tatlı ikramlarınız için güzel ve küçük bir bonus olur!
Yüksek seviye protein ve manganez içerir. Bu unun kesinlikle en eşsiz faydası budur. Manganez, vücudunuzdaki genel vitamin emiliminin anahtarı olan bir vitamindir. Kemiklerinizi korumada D vitamini ile çok yakın çalışır.
Hindistan cevizi unu, kurutulmuş hindistan cevizinden çekilerek çok ince bir toz haline getirilir. Hafif tadı ve kokusu, onu çok lezzetli bir seçenek haline getirir. Bu un, hafif ve havadardır, özellikle kek veya krep pişirmek için harikadır.
Hindistan cevizi unu yüksek seviye lif içeriğiyle buğday unundan çok farklıdır. Hindistan cevizi unu ile pişirirken normalde bir tarifte kullanacağınız un miktarının 1/4’ünü kullanmanız gerekir. Örneğin, tarifiniz 1 fincan buğday unu gerektiriyorsa, bu tarifte yalnızca 1/4 fincan hindistancevizi unu kullanırsınız.
TheLifeCo Organik Hindistan Cevizi Unu
Faydaları
Hindistan cevizinin içindeki yumuşak dokulu etli bölümün kurutulması ve çeşitli işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen un, eşsiz aroması ile dikkat çeker. Bu unu çocuklarınız için yapacağınız puding ve muhallebi gibi sütlü tatlılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.Renklendirici ya da koruyucu madde içermeyen TheLifeCo Hindistan Cevizi Ununu glutensiz ve lifli olması nedeniyle sindirim sistemine destek için de tüketebilirsiniz.
Gluten içermediği için normal unlar yerine her türlü yiyecekte kullanılabilir. Glutensiz beslenmeye uygun olan diyet listeleriyle oldukça uyumludur. İçeriğindeki magnezyum ve demir maddeleriyle oldukça yararlıdır.