Avokado Adet (Fuerte)
Avokado Adet (Fuerte)
Avokado (Fuerte)

Avokado Adet (Fuerte)

Marka : Verita
Fiyat : ₺49,00(KDV Dahil)

Tereyağı Lezzetiyle Vazgeçilmeziniz Olacak

Lezzetinde eksiksiz, fiyatında fazlasız bir avokado arıyorsanız doğru yerdesiniz! Hayatımıza bir giren ama pir gren avokadonun en iyisini sunmakta da iddialıyız. Yağlı eti, ince kabuğu ve küçük çekirdeği ile Pepita avokado mükemmel bir fiyat performans ürünü!

Nasıl saklanır?

Olgun bir avokado, kesilmemiş ise buzdolabında 2-3 gün hiçbir kalite kaybı olmadan saklanabilir. Yeterince olgunlaşmadığını hissediyorsanız oda ısısında saklayın ve günlük olarak avuç içi metodu ile kontrol edin. Meyvenizi bir armut, elma ya da muzun yanında tutmak da olgunlaşma sürecini hızlandırır.

Diyelim ki kestiniz ve sadece yarısını yediniz. Tadına bir kere varınca yarısında durmayı pek mümkün görmüyoruz ama insanlık hali! Diğer yarısını saklamak için hava ile temasını kesmeniz yeterli. Bunun için önerimiz biraz lime veya limon suyu sıkıp, streç film kullanmanız. Eğer avokadonuzu püre haline getirdiyseniz ve hepsini tüketmediyseniz yine hava ile temasını kesmeniz gerekli. Bunun için streç film kullanacaksanız, streç filmin kontaklama metodu ile kullanıldığına emin olun. Yani streç filmi kabınızda germek yerine avokado püresinin yüzeyine temas eder eder şekilde kullanın. Diğer bir yol da pürenizi, üzerini örtecek kadar su ile kaplamanız. Yemek için hazır olduğunuzda bu suyu dökmeniz yeterli.

 


Cins: Fuerte

 

Menşei: Peru

:

Lezzetli olduğu kadar da sağlıklı

Kızarmış bir dilim ekmeğin üzerine dilimleyip, tuzlayıp biberlemek kadar basit bir kahvaltıyı bile ufak bir kutlamaya dönüştürecek miktarda leziz bir meyvenin bu denli sağlıklı olması, “Artık bu kadarı da fazla” dedirtmiyor mu? Eti çok yağlı dememiz de sizi endişelendirmesin; enerji ve protein anlamında çok zengin bu meyvedeki yağlar, kolesterolü düşüren tekli doymamış yağlardan oluşuyor. Bol miktarda A, B, C ve E vitamini, potasyum ve lif içeren avokado, hem çok sağlıklı hem de tok tutucu. Bu sayede bir tanesi ile bile iki kişi rahatlıkla ziyafet çekebiliyor.

Peki ya olgunluğu?

Meyvenizin yeterince olgunlaşmadığını düşünüyorsanız çaresi çok kolay. Standart önerimiz, oda ısısında saklamanız. 1-2 gün içinde kıvamı tam istediğiniz gibi olacak. Hızlı önerimiz, avokadonuzu bir armut, elma ya da muz ile bir poşette olgunlaştırmak. En hızlı önerimiz ise kalorifer peteğinin üzerinde bekletmek. Sonra gelsin kahvaltılar, gelsin salatalar, hatta gelsin tatlılar!

Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*

 

Enerji (kcal) : 160,0
Kalori (kj) : 669,44
Toplam Yağ (g) : 14,66
Doymuş Yağ (g) : 0,0
Karbonhidrat (g) : 8,53
Şeker (g) : 0,66
Protein (g) : 2,0
Lif (g) : 6,7
A Vitamini (IU) : 7,000
C Vitamini (mg) : 10,0
Sodyum (mg) : 7,0

*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.

 

Nasıl seçilir?

Avokadoyu lütfen parmağınızla bastırarak seçmeyin, bu meyvenin zarar görmesine sebep olur. Onu sizden sonra alacak tüketicilerin hasarlı bir meyve almasını istemezsiniz değil mi? Doğru elle kontrol için meyveyi avucunuzun içine alın ve tüm elinizle hafifçe sıkın. Hafif bir yumuşaklık hissediyorsanız meyveniz ağzınıza layık olgunluktadır.

Nasıl hazırlanır?

1) Kabuğunu soymadan keskin bir bıçakla dikey olarak çekirdeğine kadar kesin. Avokadonuz şu an çekirdeği ile bitişik duran iki ayrı parça halinde olmalı.

2) Kesilen avokadonun iki parçasını, iki zıt yöne doğru çevirin ve bir parçayı çekirdeğinden ayırın.

3) Bıçağınızı enlemesine olacak şekilde çekirdeğe vurup saplayın. Bu arada avokadoyu bir mutfak havlusu ile tutmanız, olası kazaları engellemek için en iyi yol. Çekirdeği hafifçe yerinde oynatın, serbest kaldığını hissedince bıçağı çekerek çekirdeği çıkarın.

4) Bir kaşık yardımı ile etini kabuğundan ayırabilir ya da kabuğunu soyarak bıçakla dilimleyebilirsiniz.

Nasıl yenir?

Bize sorarsanız en pratik yöntem, tuz ve karabiber ekleyerek kaşık kaşık yemek! Dilerseniz püre haline getirip kızarmış ekmeğinizin üzerine de sürebilirsiniz. Üzerine bir göz de yumurta koydunuz mu, şampiyonların kahvaltısı haline gelir. Bu durumda tuz ve karabiber dışında biraz lime veya limon suyu sıkmak, avokadonuzun kararmasını önler.

 

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.