Nasıl seçilir?
Kabuğu ince ve koyu pembe renkte olan meyveleri seçmenizi öneririz. Kabuğunda morluk, kahverengi leke ya da yara izi olan pitahayaları tercih etmeyin. Kabukta bölgesel olarak küçük ton farkları olabilir ancak genel olarak aynı renkte olmalı. Meyvenin dışını örten yaprakların parlak yeşil renge sahip olması da pitahayanızın taze olduğunu gösteren ipuçlarından biri.
Nasıl saklanır?
Pitahaya, aldıktan beş gün sonraya kadar buzdolabında muhafaza edilebilir.
Nasıl olgunlaşıyor? Siparişinizden hemen sonra tüketime en uygun hali ile bu nefis meyve kapınıza geliyor. İsterseniz paketi açar açmaz kabuğunu soyun ve lezzete doyun, isterseniz de buzdolabına koyun ve ne zaman isterseniz o zaman bu meyveye doyun.
Nasıl hazırlanır?
Pitahayayı ikiye bölüp karpuz gibi dilimleyebilir ya da kaşıkla doğrudan kabuğunun içinden yiyebilirsiniz. Kabuğunun kolayca etinden ayrıldığını göreceksiniz. Çekirdekleri yenen bir meyvedir ve aslında çekirdekleri de kırıldığında tatlıdır.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.