Keçiboynuzu Unu(Tozu)
Keçiboynuzu unu hem glutensiz olması hem de besleyici nitelikleri sayesinde son yıllarda çok ün kazanmış unlardan biri. Keçiboynuzu unu ayrıca keçiboynuzu tozu olarak da bilinmektedir. Keçiboynuzu tozu ile unu bu sebeple aslında aynı ürünlerdir.
Keçiboynuzu unu(tozu) besin değerleri açısından oldukça zengin bir malzeme olduğundan birçok faydası bulunuyor. Vücuda bolca protein, fosfor, magnezyum, çinko gibi mineraller ile A, B, D ve E vitaminlerinin girmesini sağlıyor.
Ayrıca kalsiyumdan zengin olan keçiboynuzu unu oxolate denen kakao tozundan bulunan bileşen bulunmuyor. Bu bileşen kalsiyumun vücut tarafından absorbe edilmesini engelleyici bir görevi olduğundan keçiboynuzu unu bu yönüyle kakao tozuna karşın kalsiyum yönünden daha kuvvetli olabileceği söylenmektedir.
Keçi Boynuzu Unu Nasıl Kullanılır?
Keçiboynuzu unu(tozu) meyvesinden gelen tatlı bir dokuya sahiptir. Özellikle kek, kurabiye ve bisküvi tariflerinizde kullanabileceğiniz bir ürün. Bu yönüyle keçiboynuzu unu, kakao tozu alternatifi olarak da kullanılabilir. Keçiboynuzu unu ayrıca yoğurta, süte, smoothielere eklenebilir; sağlıklı şeker ilavesiz brownieler, puddingler dahi hazırlanabilirç
Hem yetişkinler hem de bebekler için uygundur.