Organik Kabuksuz Kenevir Tohumu
Organik tarım esaslarına göre üretilen kenevir bitkisi toplanır.
Tohumları ayrıştırılır. Özenle yıkanır. Mekanik yöntemlerle kabuğundan ayrıştırılır ve ortaya çıkan beyaz&bej ve yeşilimsi zar içeren yumuşak tohumlar pastörize edilerek paketlenir.
Menşei:Litvanya
Neden Kenevir Tohumu kullanmalıyım?
Kenevir tohumu omega yağ asitlerinden zengin ve %31 oranında protein içeren soyulmuş kenevir tohumlarını beslenme düzenimize eklemek için çok sebebimiz var.
Kenevir tohum yüksek derecede protein ve 9 ana aminoasiti içermektedir. Her 30 gram kenevir tohumunda yaklaşık 9 gram kadar protein bulunmaktadır. Bunun yanında Kenevir tohumu çokca lif içermektedir.
İçeriğinde lifler sayesinde kenevir tohumu tüketildiğinde tokluk hissi vermekte olup, bu yönüyle kilo kontrolünde kullanılabilir.
Kenevir Tohumu Nasıl kullanabilirim?
Soyulmuş kenevir tohumları hafif ve lezzetli bir tada sahiptirler(cevizimsi) ve çok geniş bir kullanım alanı sunarlar. Günlük 1-2 yemek kaşığı kabuksuz kenevir tohumunu (yaklaşık 10-15 gr) smoothielere, taze sebze & meyve sularına eklenebilir, yulaflı kahvaltılık kaselere, salatalara, çorbalara, soslara serpilebilir, her türlü sıcak tencere ve fırın yemeğine katılabilir, tatlı ya da tuzlu hamur işlerine, atıştırmalıklara dahi eklenebilir. Bütün olarak kullanılabilir, öğütülebilir.
Ev yapımı granola ve enerji barlarına çok yakışır.
Ayrıca en güzel taraflarından biri de, badem sütü, fındık sütü gibi bitkisel süt yapımında kullanılabilir, kolayca bitkisel kenevir sütü elde edilebilir. Tıpkı badem ezmesi gibi sürmelik ezmesi yapılabilir.
Tazeliğini uzun süre koruması için açıldıktan sonra kilitli paketinde tercihen buzdolabında veya kuru ve ışık görmeyen bir dolapta saklanmalıdır.