Nasıl seçilir?
Parlak görünümlü kabuklu, parlak renkli meyveleri seçmenizi öneririz. Kuvvetli ama keyifli bir narenciye kokusu başınızı döndürmeli. Sert ve diri olmalı, yumuşak bölgeler varsa o kumkuatlardan kaçınmanızı öneririz.
Nasıl saklanır?
Portakala benzer şekilde, kumkuat da meyve tabağınızda, oda sıcaklığında birkaç gün sağlıklı şekilde bulunabilir. Buzdolabında ise iki hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.
Nasıl hazırlanır?
Aromasının çoğu kabuğunda olduğundan, kabuğu ile tüketilmesi en önemli ipucumuz. Kumkuat çok sulu bir meyve değil demiştik. Dikine değil, enine dilimlerseniz içindeki minik segmentleri de kesmiş olacağınız için suyundan maksimum verimi alabilirsiniz.
Nasıl kullanılır?
Çiğ tüketecekseniz dilimlenmiş halini salatalarda seviyoruz, bu durumda kumkuatı avucunuzda biraz sıkıştırıp aromatik yağların ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ancak kumkuat asıl reçellerde, tatlılarda, fırında pişen kek türü tariflerde parıldıyor.
Enerji ve Besin Öğeleri (100g için)*
Enerji (kcal) |
: 71,0 |
Kalori (kj) |
: 297,0 |
Toplam Yağ (g) |
: 0,9 |
Doymuş Yağ (g) |
: 0,1 |
Karbonhidrat (g) |
: 15,9 |
Şeker (g) |
: 9,4 |
Protein (g) |
: 1,9 |
Lif (g) |
: 6,5 |
A Vitamini (IU) |
: 290,0 |
C Vitamini (mg) |
: 43,9 |
Potasyum (mg) |
: 186,0 |
Sodyum (mg) |
: 10,0 |
*Besin değerleri ürünün yetiştiği bölgeye, mevsimsel durumuna, toprak yapısına, sıcaklık vb. faktörlere göre değişkenlik gösterebilir.